Vraag en antwoord

Top 10 meest gestelde vragen

  1. Verkopen jullie ook iets om de groene aanslag van mijn stoep te verwijderen?

    Wij verkopen dit zeker. Kom even langs bij ons in de winkel. Dan kijken wij samen met u welke u het beste kunt gebruiken.

  2. Het blad van mijn beuk is wit. Wat nu?

    Dit is waarschijnlijk luis. Dit is op een biologische manier te bestrijden met lieveheersbeestjes. Deze zijn bij ons ook verkrijgbaar. Voor meer vragen kunt u ook altijd uw e-mail adres achter laten.

  3. Kan ik ook lieveheersbeestjes bij jullie bestellen?

    Ja dat kan zeker.

  4. Help mijn druif ziet er helemaal wit uit?

    Dit is meeldauw, vaak de oorzaak van teveel vocht en warmte rondom het blad. Meeldauw is namelijk een schimmel en gedijd het beste onder deze omstandigheden. Zorg voor een zoveel mogelijk droog gewas, dus niet beregenen over de plant of 's avonds laat. Verre is met name een druif gebaat bij een juiste bemesting van o.a. kalk, hierdoor krijg je een sterke plant en is hij minder vatbaar voor bijvoorbeeld meeldauw.

  5. Hoe kan ik voorkomen dat een plaag en/of ziekte terug komt?

    Dit is alleen maar mogelijk door te zorgen voor optimale groeisomstandigheden te creëren voor de plant. Dit kan door licht, lucht, water, bemesting en structuur van de grond zo optimaal te maken.

  6. Bladranden erg aangevreten?

    Slakken, rupsen of taxuskever? Aangezien hierin ook nog weinig of geen bestrijdingsmiddelen voor handen zijn, kunnen wij u ook hierover een advies geven voor wat betreft het inzetten van biologische bestrijding. Afhankelijk van , met wat voor een belager we te maken hebben.

  7. De bladranden worden bruin terwijl de planten genoeg water krijgen. Wat is dit?

    Dit is waarschijnlijk een fosfaatgebrek wat goed bij te mesten is. Echter is het raadzaam en grondmonster te laten nemen of een foto te sturen zodat wij u het juiste advies hierin kunnen geven.

Nieuws / Blog

De essentie van kalken in de Winter: Een stralend gazon behouden

Het onderhouden van een gazon vereist specifieke aandacht, vooral gedurende de wintermaanden. Een cruciale stap in dit onderhoudsproces is het toepassen van kalk. Hieronder vertellen we hoe kalken bijdraagt aan een gezonder en veerkrachtiger gazon, zelfs onder de meest uitdagende weersomstandigheden. Voordelen van Kalken: pH-Waarde en Wortelversterking Kalken speelt een fundamentele rol in het verhogen...

+

Een nieuw gazon? Zo kies je het juiste graszaad voor jouw tuin!

Het aanleggen van een nieuw gazon is een stap in de tuinverbetering. Maar welk graszaad past het beste bij je wensen en tuinomstandigheden? Hieronder de verschillende soorten graszaad en krijg je tips om de ideale keuze te maken. Waarom de keuze van graszaad zo cruciaal is Het juiste graszaad kiezen betekent een mooier, gezonder en...

+
Gert-Jan Schonenberg van Schonenbergplant in Volkel is in zijn tuin aan het schoffelen.

Laat je tuin goed achter

De vakantieperiode is aangebroken en dat betekent voor velen de koffer inpakken of de caravan inruimen. We gaan vaak goed voorbereid op vakantie. Maar hoe laat je je tuin goed achter? Het is fijn thuiskomen als je ziet dat het gras en de planten nog groeien en bloeien, dus geven we je een aantal tips...

+
naar al het nieuws