Vraag en antwoord

Top 10 meest gestelde vragen

  1. Heeft u ook grotere zakken bemesting?

    Jazeker, wij hebben verschillende maten bemesting. Dus ook grote verpakkingen. U kunt altijd mailen of bellen voor meer info.

  2. Mag ik na het eruit knippen van de bloemen weer bemesten?

    Jazeker mag dat, als je wilt dat je border weer bloeit dan moet er bemesting bij. Tip! Nog mooier is het als je eerst wacht op de groei en dan bemest. Gebruik hiervoor altijd een organsiche siertuinbemesting!

  3. Welke potgrond adviseert u bij grassen/bamboe in een pot voor op het terras?

    Gebruik een duurzame bijvoorbeeld kwekerspotgrond en/of een mediterrane grond. Dit is een relatieve luchtige en goed vochtvasthoudende stabiele potgrond die een aantal jaren goed blijft in de pot qua stuctuur.

  4. Mag ik in een zak compost of vivimus direct planten?

    NEE!! Altijd mengen 1 deel zand en 1 deel compost/vivimus. Dit is om verbranding van de wortels te voorkomen.

  5. Hoeveel vivimus moet er bij mijn beukenhaag?

    Bij een nieuw aan te planten haag adviseren wij 1 zak van 40 liter per 2 a 3 meter. Dit is afhankelijk van de grondkwaliteit op dat moment en de grootte van de te plaatsen beuken heg.

  6. Hoe vaak adviseert u te bemesten?

    Mest u vooral met organische meststoffen? Dit kan met DCM en/of ECO style. Allebei deze meststoffen werken 100 dagen (dit geld zowel voor het gazon als de siertuin), het mooie van deze meststoffen is dat ook al is er enige overlapping of de weersgesteldheid is nog niet optimaal dan spoelen deze meststoffen niet uit. Bemest vooral op tijd en niet als je een te kort waarneemt door bijvoorbeeld verkleuring van het blad of gazon. Door op tijd te mesten voorkom je een hoop ellende. Ook hiervoor geld voorkomen is beter als genezen!

Nieuws / Blog

Emelten, de larven van een langpootmug, op een hand

Emelten: De Ondergrondse Vijanden van je Gazon

Wat zijn Emelten? Emelten zijn de larven van de langpootmug. Ze leven onder de grond en zijn vooral ’s nachts actief. Net als engerlingen voeden emelten zich met de wortels van planten, waardoor ze schade kunnen aanrichten aan gazons en tuinen. Het Herkennen van Emelten in je Tuin Het herkennen van een emeltenplaag kan lastig...

+
Een Engerling in het zand op een hand

Engerlingen: De Ongrijpbare Plaag van je Tuin

Wat zijn Engerlingen? Engerlingen zijn de larven van verschillende keversoorten, waaronder de meikever en de junikever. Ze leven onder de grond, waar ze zich voeden met plantenwortels. Dit maakt ze een ernstige bedreiging voor tuinen en gazons. Hoe herken je een Engerlingenplaag? Een duidelijk teken van een Engerlingenplaag is wanneer je gras begint te verwelken,...

+

Tuinactiekrant voorjaar 2023

Download hier onze Tuinactiekrant voorjaar 2023. Boordevol tips en acties. Alles over voeding voor je tuin.

+
naar al het nieuws