Het hele jaar door een gevarieerd aanbod voor elke tuin.

Ons assortiment

Breed assortiment bomen en planten

Planten van topkwaliteit en eersteklas bomen: Schonenberg kwekerij & plantencentrum heeft een ruim en gevarieerd aanbod voor elke tuin. Al onze solitaire planten en grote partijen zijn direct uit voorraad leverbaar en bovendien overzichtelijk en per productgroep onderverdeeld. Niet alleen in onze boomkwekerij en het plantencentrum, maar ook online in onze webshop. Gewassen op afroep bestellen kan natuurlijk ook. Ideaal voor hoveniers en tuinarchitecten. En heb je specifieke wensen? Maak ze dan vooral kenbaar. Grote kans dat wij erop in kunnen spelen, mede dankzij ons brede netwerk van zorgvuldig geselecteerde toeleveranciers.

Ons assortiment onderverdeeld

+

Een vaste plant is een kruidachtige (niet-houtige), overblijvende zaadplant, die meer dan eenmaal tijdens zijn levensduur kan bloeien én langer dan twee jaar leeft.

Vaste planten

+

Bos- en haagplantsoen wordt veel gebruikt als natuurlijke hagen, houtwallen of bossen. Meestal worden de planten met kale wortel geleverd en zijn leverbaar van half oktober tot half april. Potten zijn het gehele jaar leverbaar.

Bos- en haagplantsoen

+

Coniferen zijn zeer geschikt voor verschillende type groene afscheiding. De coniferen vormen een groep in het plantenrijk van ruim zeshonderd soorten. Ze horen tot de naaktzadigen en zijn daarvan de meest soortenrijke groep.

Coniferen

+

Een struik of heester is een houtige plant, die zich onmiddellijk boven of al in de grond vertakt in een aantal takken, die meer of minder dik kunnen worden. Er wordt dus geen stam gevormd.

Heesters

+

In de bloembol is alles aanwezig om de plant op het juiste moment uit te laten komen. Dit is te zien wanneer je een bol doormidden snijdt. In het hart van de bol zit de bloem, de kiem. Om de kiem zit een vlezige witte substantie: rokken. Deze slaan het voedsel op om de bol te laten groeien en bloeien.

Bloembollen

+

Klimplanten zijn planten die ondersteuning nodig hebben om omhoog te groeien omdat de stengels niet stevig genoeg zijn om de plant zelfstandig te dragen. Als er geen ondersteuning is zullen klimplanten een kruipende groeivorm aannemen totdat ze ondersteuning hebben gevonden.

Klimplanten

+

De waterplanten hebben zich aangepast aan een tijdelijk of continu submers bestaan. Ze groeien in een dusdanig vochtige omgeving waar andere planten niet kunnen overleven.

Waterplanten

+

Stammen zijn veredelde heesters/bomen die als stam doorgekweekt zijn of op een bepaalde hoogte op een onderstam geënt of geoculeerd zijn.

Stammen

+

Bomen zijn eigenlijk grote planten. Een boom heeft wortels, een stam, takken, twijgen, bladeren en vruchten. De wortels zorgen ervoor dat een boom stevig in de grond vast zit. De grotere wortels bestaan net als de stam uit hout.

Bomen

+

Rozen zijn bloeiende planten die tot het geslacht Rosa behoren. Er komen ongeveer 300 soorten in het wild voor. Daarnaast bestaan er vele veredelde vormen. De vrucht van de roos heet rozenbottel.

Rozen

+

Voor fruit bestaat een heldere plantkundige definitie: de eetbare vrucht van een plant. Alles wat aan een houtachtige plant groeit, is volgens deze definitie fruit. Dit is een belangrijk criterium om bijvoorbeeld de tomaat niet als fruit maar als groente te beschouwen.

Fruit

+

Exotische planten brengen het vakantiegevoel terug in uw tuin. Er zijn exotische planten die goed winterhard zijn, andere kunnen geen vorst verdragen. Exotische planten die geen vorst verdragen, kunt u het beste als kuipplant houden, zodat u ze voor de vorst makkelijk binnen op een koele plek kunt zetten.

Mediterrane planten

+

Meestal bestaat potgrond voor een groot deel uit veen of turf. Veen zorgt ervoor dat het water kan vasthouden, zodat je planten niet uitdrogen. Potgrond uit de winkel heeft ook vaak kunstmest als ingrediënt. Naast universele potgrond, is potgrond op basis van cocosvezels, cacaodoppen of compost te verkrijgen.

Potgronden

+

Biologische ongedierte bestrijding betekent in lekentaal 'gebruiken wat in de natuur ook gebeurt’. Denk aan het inzetten van natuurlijke vijanden tegen mieren of slakken, of parasitaire larve tegen vliegende plagen. Grootste voordeel hiervan is dat het geen negatief effect heeft op de omgeving.

Biologische ziekte en plaagbestrijding

+

Chemische ongedierte bestrijding kent veel voordelen maar ook zeker nadelen. Ze werken sneller en daadkrachtiger dan biologische middelen, maar veroorzaken meer secundaire schade en zijn slecht voor het milieu. Soms is het inzetten van deze middelen een must.

Gewasbescherming

+

Handgereedschappen om vakkundig alle voorkomende werkzaamheden te kunnen verrichten. Inclusief materialen om een plant te beschermen tegen invloeden van buitenaf zoals boompalen en toebehoren.

Gereedschappen

Tips ’n tricks

Stel ons je vraag

Op zoek naar nuttige tuintips of het antwoord op een specifieke vraag? Wij helpen je graag!

Misschien vind je het antwoord al bij de meest gestelde vragen. En anders vraag je het toch gewoon direct aan ons? Dat kan via e-mail, Facebook of WhatsApp.

Contact

Brabantstraat 20a
5408 PS Volkel
0413-273301

    JaNee