Opleidingen

Leren bij schonenberg

Het is misschien wel het mooiste vak dat er is: hovenier of medewerker groenvoorziening. Alleen een echte praktijkopleiding ontbrak nog. Boomkwekerij – Afhaalcentrum G. Schonenberg en Opleidingscentrum AOC Oost hebben daarom de handen in een geslagen om een praktijkopleiding aan te bieden.

Waarom het initiatief?

Mensen die in de groenvoorziening willen werken, zijn vaak mensen die met hun handen willen werken. Dat zijn geen studiebollen. Geen mensen die dagen achter elkaar in de schoolbank willen zitten. Dat zijn mensen die aan de slag willen. Die direct resultaat willen zien. Die willen leren in de praktijk. En dat is precies wat wij bieden: een praktijkopleiding.

Hoe ziet die praktijkopleiding er uit?

Je kunt kiezen uit twee opleidingen:

1:Medewerker hoveniersbedrijf / groenvoorziening

Dit is een 2-jarige opleiding op BBL niveau 2. Je leert een tuin en plantsoen aanleggen en onderhouden. Alle aspecten komen daarbij aan bod, van kennis van planten tot omgang met machines en gereedschappen.

2:Vakbekwaam medewerker hoveniersbedrijf / groenvoorziening

Dit is een 3-jarige opleiding op BBL niveau 3. Je wordt opgeleid tot voorman. Naast inhoudelijke kennis van het vak, leer je onder andere een werk voor te bereiden en hoe om te gaan met klanten.

Nadruk op leren in de praktijk

Je werkt vier dagen per week bij een hovenier of groenvoorziener. Ook de vijfde dag staat de praktijk centraal. Dan kom je naar ons afhaalcentrum. Daar krijg je les van een ervaren docent van AOC Oost. Dat betekent: geen les vanuit de schoolbanken, maar op de werkvloer, midden tussen het groen. Met ook hier: de nadruk op de praktijk.