Herstel gazon graszaad samen met vivimus gazon

Na een onstuimige week in februari kwamen we in een warme en zeer droge maand maart terecht. Daarna zag alles wit van de sneeuw, en in de tussentijd lijkt het herfst.

Maart roert zijn staart!

April doet wat hij wil!

Beide zowel de voorbije droogte als de temperatuurswisselingen hebben invloed op het gazon en border.  Het is daarom noodzakelijk om te zorgen voor een sterk en weerbaar gazon.

Om het gazon zo te krijgen is het in de eerste plaats van belang dat we de structuur van de bodem op orde brengen. DCM heeft daarvoor een bodemactivator en de welbekende vivimus. Met deze producten verbeter je niet alleen de structuur van de grond, maar daarmee ook de lucht- en waterhuishouding. Met als gevolg een betere worteling van het gazon.

Naast de structuur is het van belang dat we het uit de winterslaap ontwakende gazon extra voeden om daarmee de tekorten weer aan te vullen en het gehele jaar een mooi gazon te hebben. Het voorjaar is daarvoor de ideale periode voor de eerste mestbeurt met Gazon Pur of vital-Green.

Ook geeft de opwarming van de bodem jullie de gelegenheid om de open plekken in het gazon door- of in te zaaien. Met Herstel gazon graszaad samen met vivimus gazon verrijk je niet alleen het gazon. Maar gaan ook de ontstane oneffenheden uit je gazon. Door het extra doorzaaien zorg je ervoor dat het gazon, sterker, dichter wordt en een hoge weerstand verkrijgt tegen weersinvloeden en droogte.

Uiteraard mogen we de mogelijke aanwezigheid van mos in het gazon niet overslaan. Mos is een schaduwplant die met name in de winter zijn kans schoon ziet om te groeien. Het ontstaan van mos heeft meerdere oorzaken. De structuur van de bodem is er een van, maar ook de zuurgraad kan een oorzaak zijn. Het jaarlijks bekalken van het gazon heeft ten dele een anti-mos werking, maar is noodzakelijk om de bodemvoorraad op peil te houden. Daarom dat wij een kleine gift kalk ieder jaar adviseren. Nieuw en steeds meer toegepast is het gazon ieder voorjaar te beluchten met een prikrol met dichte pen? Dit voorkomt mos door en andere ongeregeldheden in het gazon.