Herfsttijd = planttijd

We blijven het herhalen “je krijgt er zoveel voor terug! ”

Nu is de ideale tijd om uw tuin in te plannen voor de najaarsbeurt

Als tuinliefhebber  weet u dat de herfst een prima periode is voor onderhoud, aanplant of zelfs de aanleg/renovatie van een tuin., het tuingevoel heeft u de consument nu eenmaal meer in het voorjaar. Die mooie groene bloeiende lente tuin, die u dan binnen no-time dient te realiseren. Klinkt bekend?

Vaak biedt het najaar meer ruimte qua planning dan het voorjaar, niemand wil (te) lang wachten op die mooie nieuwe tuin. Door de tuin te onderhouden en/of aan te planten in deze periode krijgen planten rustig de tijd om sterke wortels te maken. De voordelen hiervan zijn direct terug te zien in het groeiseizoen.       Je hebt te maken met een warmere grond, dit samen met bodemverbeteraar zoals een vivimus(DCM)  of een terra-actief (Eco-Style) maken de omstandigheden zo gunstig dat een plant in het voorjaar direct van start kan.

Wat betekent dat u in het voorjaar ook eerder kunt genieten van de groene oase.

Mocht uw tuin er perfect bijliggen en heeft u geen (ver)plant werkzaamheden strooi dan over het gazon en border najaarsmest. Zo houd u de beschikbare voedingsstoffen op peil en uw tuin gaat sterk de winter in.

In deze organische meststof zit een hoog kalium gehalte hierdoor wordt de plant niet allen sterker, maar ook krijgt mos minder kans zich te ontwikkelen. Kortom, je geeft eigenlijk je tuin een jas aan die vroeg in de lente weer uit kan!

“Oh Ja en wilt u echt vroeg de lente zien, plant dan nu de bloembollen!”