Gazontestdagen

Waarom je tuingrond laten testen?

De vruchtbaarheid van de grond is van levensbelang voor alle planten in je tuin. De planten nemen via de wortels vocht en voeding op uit de grond om te groeien. Wanneer de zuurgraad van de grond niet goed is of er geen voeding aanwezig is zullen de planten een stuk slechter groeien en sneller aangetast worden door schimmels of nare plagen. Zeker het gras heeft echt nu voeding nodig om te blijven groeien en bestand te zijn tegen zwaar weer, veel betreding en ziektes en plagen. Het is lastig om op het blote oog te beoordelen of er voldoende voeding aanwezig is en of de zuurtegraad optimaal is. Kom daarom naar ons voor de DCM Grondtest en laat je tuingrond daar t/m zaterdag 23 maart gratis testen*. Op basis van deze test ontvang je dan een professioneel tuinadvies zodat je snel weer een diepgroen gazon hebt!

 

Hoe laat je dit testen?

De DCM Grondtest (t.w.v. €7,95) is nu helemaal gratis tijdens de grondtestdagen bij Schonenberg Planten in Volkel. Met speciale testapparatuur meten wij de pH-waarde (zuurtegraad) en de voedingswaarde van je grond. Neem daarom een (jam-)potje of zakje gevuld met grond uit je tuin mee. Met behulp van de metingen ontvang je een deskundig advies hoe je de bodem- en voedingsomstandigheden kunt optimaliseren voor de beste groei. Je kan niet alleen je gazongrond laten testen. Ook je planten in de borders, je hagen, buxus en andere heesters hebben een goede pH nodig en uitgebalanceerde voeding. Lees hieronder meer over het onderhoud van je tuin.

 

Kalk en voeding zijn dus essentieel voor je tuin. Zoals calcium onze botten versterkt, zo versterkt de kalk (calcium) de plantcellen. Daardoor zijn gras, hagen, heesters en andere planten veel sterker. Je gazon is sterk en zal niet direct afbreken als je er op loopt. Het belangrijkste is dat kalk zorgt voor een goede pH Waarde. Door DCM Groen-Kalk® te strooien verhoog je de pH tot een ideale waarde. Dit is niet alleen nodig bij je gazon maar ook bij een grote hoeveelheid planten, zoals de clematis, buxus, lavendel, je rozen en vele andere heesters en planten. Met de DCM Grondtest wordt precies gemeten hoeveel kalk je moet toevoegen. Want te veel is zonde en ook niet goed. En zonder voeding geen leven. Jij blijft toch ook niet op je benen staan zonder te eten? De test meet precies hoeveel voeding er aanwezig is en hoeveel voeding je moet toevoegen om je gras zo groen en sterk en je planten zo mooi mogelijk te krijgen.

 

*maximaal 1 gratis test per klant.