Engerlingen: De Ongrijpbare Plaag van je Tuin

Wat zijn Engerlingen?

Engerlingen zijn de larven van verschillende keversoorten, waaronder de meikever en de junikever. Ze leven onder de grond, waar ze zich voeden met plantenwortels. Dit maakt ze een ernstige bedreiging voor tuinen en gazons.

Hoe herken je een Engerlingenplaag?

Een duidelijk teken van een Engerlingenplaag is wanneer je gras begint te verwelken, ook al zorg je goed voor het watergeven. Als je het gras optilt, zie je de witte, c-vormige larven in de grond.

Hoe bestrijd je Engerlingen?

Er zijn verschillende methoden om Engerlingen te bestrijden. Een biologische manier is het gebruik van aaltjes, kleine wormen die parasiteren op de larven. Je kunt ook chemische bestrijdingsmiddelen gebruiken, maar deze hebben vaak negatieve effecten op het milieu.

Preventie van Engerlingen

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Zorg voor een gezonde, veerkrachtige grond en controleer regelmatig op tekenen van Engerlingen. Door vroegtijdige actie kun je een ernstige plaag voorkomen.

Conclusie

Engerlingen kunnen een echte plaag zijn voor je tuin of gazon. Maar met kennis van hun levenscyclus en de juiste bestrijdingsmethoden, kun je deze plaag effectief aanpakken en je groene ruimte behouden.