Overwinteren planten

Planten overwinteren

Laat je planten in pot overwinteren bij Schonenberg kwekerij & plantencentrum in Volkel. Wij bieden dé winterstalling voor jouw planten in pot. In de winter hebben bepaalde planten, zoals kuipplanten, specifieke verzorging nodig. Wij bieden deze professionele zorg tijdens de winter waardoor alle planten goed de winter doorkomen. Van half oktober tot half mei kun je jouw planten in pot laten overwinteren in onze oranjerie. Maak gebruik van onze haal- en brengservice en laat je planten overwinteren in de kas. We geven je advies voor jouw plant mee zodat je in het voorjaar meteen kunt genieten van een mooie groene tuin. Genoeg redenen om jouw planten in pot te laten overwinteren in onze plantenspa!

Jouw planten laten overwinteren?

Kuipplanten overwinteren

Kuipplanten zijn (sub)tropische vaste planten die in grote potten of kuipen gekweekt worden, waar ze de naam aan ontlenen. Ze worden in kuipen gekweekt, omdat kuipplanten niet winterhard zijn. De Nederlandse winters zijn te streng voor deze plantsoort. Doordat deze planten in kuipen gekweekt worden kunnen ze makkelijk verplaatst worden. Bij de eerste vorst adviseren wij deze planten naar binnen te halen. Heb je geen tijd of ruimte om deze planten naar binnen te halen? Of wil je jouw kuipplanten liever goed laten verzorgen gedurende de wintermaanden, zodat je deze in het voorjaar weer in de tuin kan laten bloeien? Laat dan jouw kuipplanten overwinteren bij Schonenberg kwekerij & plantencentrum in Volkel.

Voordelen planten laten overwinteren

Doordat er behoorlijk wat komt kijken bij het optimaal verzorgen van dit soort planten begrijpen wij dat je dit niet altijd zelf kunt doen. Dankzij onze extra service, speciaal voor planten die geen strenge vorst kunnen verdragen, ervaar je veel voordelen:

  • Haal- en breng service. Wij kunnen jouw planten tegen een vergoeding komen halen en brengen.
  • Professionele zorg voor jouw planten tijdens de winter. We bieden jouw planten de juiste temperatuur en hoeveelheid licht in een kas, beschermen de planten tegen ziektes, geven de benodigde bemesting en snoeien en/of binden jouw planten op.
  • Geen omkijken naar waardevolle planten. Ben je gehecht aan een plant of vind je het zonde om jouw tuin na de winter opnieuw te moeten inrichten? In een periode dat jouw tuin niet in bloei staat vergaan jouw planten niet.
  • Ga het voorjaar in met een levendige tuin. Plaats de planten die moeite hebben met winterse weersomstandigheden weer terug in de tuin zonder dat ze iets geleden hebben.

Deze voordelen dragen bij aan het belangrijkste; laat jouw planten goed de winter doorkomen!

Overwinteren van diverse planten

In de winter zijn er bepaalde planten die naar binnen gehaald moeten worden. Veel van deze planten vallen onder de noemer kuipplanten. Deze planten hebben specifieke zorg nodig. Onder deze zorg valt het snoeien van de plant, de kuip of pot waarin de plant staat, de temperatuur en de hoeveelheid licht waar de plant bij gebaat is en het voorkomen van ziektes en plagen bij de plant. Iedere plant vraagt een eigen aanpak. Dankzij onze kennis weten we hoe we iedere plant moeten verzorgen. Ook jouw plant kun je met een gerust hart laten overwinteren bij Schonenberg kwekerij & plantencentrum.

Overwinteringsprijzen

Diameter plant

0-60 cm €19,50
60-80 cm €29,95
80-100 cm €42,50
100-125 cm €52,50
125-150 cm €72,50
>150 cm €103,50

Ophaal kosten €20,00 (binnen straal van 10km)

Terug bezorg kosten €20,00 (binnen straal van 10km)

Prijswijzigingen voorbehouden

Jouw planten laten overwinteren?